فهرست مطالب
Toggleتاریخچه، فرمولاسیون و تولید رژ لب
رژ لب یکی از پرمصرف ترین و بهترین لوازم آرایشی است. از استفاده از رژ لب می توان به مزایای اجتماعی، روانی و درمانی دست یافت. زیبایی و جذابیت فرد با رنگ آمیزی رژ لب ها و محافظت از آنها در برابر محیط خارجی بیشتر می شود. با این حال، محصولات مراقبت از لب فعلی نه تنها بر ارزش زیبایی شناختی تأکید می کنند، بلکه ترجیحاً ارزش دارویی را نیز به لب مصرف کنندگان اضافه می کنند. این امر منجر به ظهور رژ لب های دارویی با مواد دارویی فعال در بازار شد. رژ لب های دارویی ممکن است به دلیل وجود یک ماده دارویی فعال در فرمولاسیون، در برابر عفونت های باکتریایی محافظت کنند. این عملکرد به نقش موجود رژ لب ها می افزاید که رطوبت و عملکرد نرم کننده را برای جلوگیری از ترک خوردن و ترک خوردن لب ها فراهم می کند
خرید کنید : رژ لب مایع کالیستا
خرید کنید : رژ لب جامد کالیستا
اخیراً استفاده از گیاهان دارویی در تولید محصولات آرایشی و بهداشتی برای مراقبت شخصی رو به افزایش بوده است. لوازم آرایشی گیاهی که به عنوان لوازم آرایشی طبیعی نیز شناخته می شوند، روند مدرنی هستند که هم مراقبت های بهداشتی و هم زیبایی را احاطه می کنند. این محصولات تقاضای بیشتری را در بازار تجربه می کنند، زیرا امروزه اکثر مردم محصولات طبیعی را به محصولات شیمیایی ترجیح می دهند. لوازم آرایشی طبیعی نه تنها رضایت شما را فراهم می کند، زیرا این محصولات عاری از مواد شیمیایی مصنوعی هستند و عوارض جانبی نسبتاً کمتری دارند، بلکه مواد مغذی بدن را تامین می کنند و سلامت فرد را افزایش می دهند.
در برخی موارد، استفاده منظم از محصولات مصنوعی حاوی موادی مانند سرب، پترولاتوم و فتالات ممکن است برای مصرف کنندگان مضر باشد. این محصولات ممکن است باعث تحریک لب ها و خشکی و ترک خوردن لب ها شوند و می توانند منجر به مشکلات سلامتی مانند آلرژی، آسم و سرطان شوند. عادت لیسیدن لب ها یا خوردن و آشامیدن در حین استفاده از رژلب می تواند مشکلات را بدتر کند. به دلیل قرار گرفتن در معرض مزمن و ماهیت نوروتوکسیک آنها، مواد شیمیایی مضر مانند سرب در رژ لب ها را نباید نادیده گرفت. بنابراین، هدف از بررسی حاضر، نگاهی به داده های مربوط به رژ لب ها، با هدف ارائه اطلاعاتی در مورد تاریخچه رژ لب، مواد مورد استفاده در تهیه رژ لب (با تاکید بر مواد طبیعی و مصنوعی)، روش های تهیه و تعیین مشخصات آن است.
تاریخچه رژ لب
مردان از حدود 3000 سال قبل از میلاد مسیح شروع به استفاده از رنگ ها برای تزئین کردند تا حیواناتی را که می خواستند شکار کنند جذب کنند. به طور کلی، مفهوم و ساختار “مواد آرایشی” اولین بار توسط ریموند رید بنیانگذار انجمن شیمیدانان آرایشی ایالات متحده بیان شد. از واژه یونانی kosm tikos که به معنای “استعداد تزئینی” است، سرچشمه گرفته است. بعداً، در سال 1984، آلبرت کلیگمن از واژه “مواد آرایشی” با اشاره به ترکیباتی استفاده کرد که هم خواص آرایشی و هم خواص دارویی دارند. بسیاری از گیاهان و گیاهان در ساخت لوازم آرایشی به منظور زیبایی و محافظت در برابر تأثیرات خارجی استفاده شده است. مواد شیمیایی طبیعی موجود در لوازم آرایشی به بدن انسان آسیب نمی رساند. در عوض، مواد مغذی و مواد معدنی آن را تامین می کنند. به خصوص رژ لب ها بیش از 500 سال است که توسط انسان استفاده می شود. رژ لب برای اولین بار به عنوان یک قطعه خشن از آجر در بین النهرین باستان کشف شد. رنگ آمیزی لب یک سنت باستانی است که قدمت آن به دوره ماقبل تاریخ می رسد. رژ لب برای اولین بار در سال 1869 در فرانسه به عنوان یک محصول آرایشی ساخته شده از چربی حیوانی و موم زنبور عسل معرفی شد. در دسترس بودن رژ لب به شکل لوله های فلزی استوانه ای در سال 1915 معرفی شد. در حال حاضر رژ لب به یک محصول ضروری برای بسیاری از مصرف کنندگان تبدیل شده است. انتخاب گسترده ای از رنگ ها و بافت ها وجود دارد. این را می توان از این واقعیت مشاهده کرد که رژ لب در صدها رنگ رنگ به بازار عرضه می شود تا تقاضای فزاینده را برآورده کند.
مواد تشکیل دهنده رژ لب
رژ لب ها حاوی طیف گسترده ای از مواد تشکیل دهنده از منابع طبیعی، منابع شیمیایی و ترکیبی از هر دو هستند. با این وجود، مواد تشکیل دهنده رژ لب با پایه مصنوعی و مواد رژ لب با پایه طبیعی در بازار موجود است. استفاده از ترکیبات مصنوعی رژلب ممکن است یک واکنش نامطلوب جدی ایجاد کند. به عنوان مثال وجود سرب در رژلب ها و مواد رنگی یکی از جدی ترین مسائل است. نیکل و مس، دو فلزی که معمولاً در لوازم آرایشی یافت میشوند، میتوانند باعث ایجاد واکنشهای آلرژیک در افراد خاص شوند. مواد متداول مورد استفاده برای فرمولاسیون رژ لب های گیاهی شامل روغن کرچک، موم پارافین، موم زنبور عسل، آب ریشه چغندر، پودر میوه رسیده شیکاکای، روغن لیمو، اسانس پرتقال و اسانس وانیل است. با این حال، مطالعات قبلی نشان می دهد که تفاوت جزئی در مورد مواد مورد استفاده در تولید رژ لب وجود دارد.
واکس های مصنوعی و طبیعی یکی از ویژگی های اصلی ساخت رژ لب هستند. برای ایجاد یک فیلم کافی هنگام استفاده از چوب روی لب ها، ترکیب روغن باید به طور نزدیک با موم ها ترکیب شود. ترکیب مخلوط موم بسیار مهم است. استفاده از مخلوطی از موم ها با نقاط ذوب متفاوت و کنترل نقطه ذوب نهایی چوب با افزودن مقدار مناسبی از موم با نقطه ذوب بالا، بهترین نتیجه را به همراه دارد. موم پارافین یکی از مواد تغییر فاز دهنده است. ظرفیت ذخیره حرارت بالایی دارد، به راحتی در دسترس است و ارزان است. موم شل در مرحله اولیه تولید موم پارافین با تقطیرهای خلاء موم زدایی با حلال و سپس سرد کردن و فیلتراسیون به دست می آید. این روش از یک فیلتر صنعتی خلاء چرخشی استفاده می کند. پس از فیلتراسیون، موم شل از حلال باقیمانده جدا می شود، تکه تکه می شود و به موم پارافین سفید تصفیه می شود. در نتیجه، ظرفیت تولید موم پارافین فسیلی به طور جدایی ناپذیری با تولید روان کننده و به طور گسترده تر، پالایش نفت خام مرتبط است. یک مطالعه چهار هفتهای برای بررسی تأثیر بسته ماسک موم پارافین بر روی پوست 20 مرد و زن سالم انجام شد. در نتیجه، به این نتیجه رسیدیم که بسته ماسک موم پارافین اثرات مطلوبی بر بهبود پوست دارد و در توسعه دستگاههای مراقبت از پوست از کاربرد و ارزش زیادی برخوردار است. در رژ لب ها از موم پارافین به عنوان براق کننده، سفت کننده و سفت کننده استفاده می شد. برای ایجاد ظاهری براق پس از کاربرد، از پارافین مایع یا روغنهای معدنی سفید نیز استفاده میشود.
دو شکل موم پارافین وجود دارد: موم ماکرو کریستالی و موم میکرو کریستالی که هر دو از جنبه های مختلف تفاوت های فیزیکی قابل توجهی دارند. موم میکرو کریستالی مات، پلاستیک، چکش خوار و چسبنده است، در حالی که موم ماکرو کریستالی شفاف، براق، لغزنده و شکننده است. موم میکرو کریستالی از تقطیرهای سنگین به دست میآید و در کاربردهای مختلفی مانند لوازم آرایشی، ترکیبات لاستیکی، شمعها و ریختهگری فلز برای بهرهگیری از انعطافپذیری، ویسکوزیته، تحمل دما و خواص چسبندگی منحصربهفرد آن استفاده میشود. شواهد اخیر نشان می دهد که موم میکروکریستالی در تولید رژ لب به عنوان پایه رژ لب و عامل سفت کننده استفاده می شود. موم اوزوکریت از زغال سنگ و شیل تولید می شود. به بالا بردن نقطه ذوب چوب کمک می کند. رژ لب هایی که حاوی بیش از 10 درصد اوزوکریت هستند در هنگام استفاده تمایل به خرد شدن دارند. موم سرزین به عنوان موم معدنی نیز شناخته می شود و به نوعی ازوکریتی گفته می شود که با استفاده از اسید سولفوریک تصفیه شده است. موم سرزین در حال حاضر یک اصطلاح عمومی برای کالاهای تجاری است که اوزوکریت خالص را با سایر هیدروکربن های جامد ترکیب می کند تا موم هایی با نقطه ذوب متفاوت تولید کند. از آنجایی که برای بالا بردن نقطه ذوب یک محصول استفاده می شود، با اوزوکریت قابل مقایسه است.
بوتیل استئارات یک ماده مفید برای استفاده با روغن کرچک است. این ماده به عنوان یک حلال جزئی عمل می کند و دارای کیفیت مرطوب کنندگی است و به مواد رنگزای حل نشده اجازه می دهد تا به خوبی پراکنده شوند.
در برخی از فرمول های رژ لب، اولیل الکل برای جایگزینی روغن کرچک استفاده می شود. این ماده یک حلال ائوزین برتر نسبت به روغن کرچک است و می توان از آن برای ساخت چوب های با لکه های بالا استفاده کرد. اگر موم ها طوری تنظیم شوند که نقطه ذوب بالایی برای محصول ایجاد کنند، یک چوب بر پایه اولیل الکل به راحتی و به طور یکنواخت توزیع می شود اما یک لایه روغنی به جا می گذارد. برای جلوگیری از ترشیدگی، یک آنتی اکسیدان باید در فرمولاسیون رژ لب حاوی اولیل الکل گنجانده شود. با این حال، درماتیت رژ لب ناشی از اولیل الکل در ابتدا در سال 1960 ثبت شد و از آن زمان تاکنون گزارش های پراکنده ای از پاسخ های آلرژیک به اولیل الکل، عمدتا در لوازم آرایشی، وجود داشته است. از آنجایی که اولیل الکل به طور معمول آزمایش نمی شود، ممکن است آلرژی شایع تری نسبت به گزارش های معدود باشد. توستی و همکاران (1996) 146 فرد مبتلا به آلرژی بالقوه به درمان های موضعی حاوی 5 الکل چرب را مورد ارزیابی قرار داد و 34 پاسخ مثبت را شناسایی کرد که 33 مورد از آنها ناشی از اولیل الکل (30٪) در نفت خام بود. هنگامی که ما با 10٪ پترولاتوم آزمایش کردیم، همه کنترل ها منفی بودند.
تعدادی از مطالعات برای برجسته کردن ایمنی نگهدارندههای طبیعی در مقایسه با مواد مصنوعی آغاز شدهاند. پیشنهاد شد که اثر ضد میکروبی بالا می تواند ماندگاری محصولات را افزایش دهد. با این حال، نگهدارنده های مصنوعی خطر بالایی برای ایجاد واکنش های نامطلوب برای پوست دارند. پارابن ها (PHB) پرمصرف ترین مواد نگهدارنده مصنوعی در محصولات آرایشی هستند. درماتیت تماسی به عنوان یک واکنش حساسیت مفرط به پارابن ها ثبت شده است. آنها دارای خواص ضعیف استروژن مانند هستند، که نشان دهنده ارتباط بین سرطان سینه و پارابن است و اغلب باعث تحریک پوست و تحریک واکنش های آلرژیک می شود. در میان لوازم آرایشی، رژ لب ها دارای بالاترین غلظت پارابن گزارش شده است. به عنوان مثال، نگهدارنده های ضد میکروبی مانند متیل پارابن و سایر پارابن ها اغلب در لوازم آرایشی و در فرمولاسیون های دارویی خوراکی و موضعی استفاده می شوند. علاوه بر این، رژ لب ممکن است حاوی 0.1 درصد پروپیل پی هیدروکسی بنزوات به عنوان نگهدارنده باشد. غلظت 0.2 درصد پروپیل-p-هیدروکسی بنزوات می تواند یک احساس سوزش جزئی و در موارد نادر، یک واکنش آلرژیک به ائوزین در پوست حساس ایجاد کند.
ایوانز و بیشاپ ویتامین E را به عنوان یک عنصر غذایی ضروری برای تولید مثل موش در سال 1922 کشف کردند. ویتامین E به شکل طبیعی و مصنوعی (α-توکوفرول) موجود است. با این حال، هیچ بررسی دقیقی در مورد استفاده از ویتامین E طبیعی یا مصنوعی در ساخت رژلب صورت نگرفته است. بنابراین، ویتامین E در تهیه رژ لب به عنوان یک آنتی اکسیدان استفاده شده است.
لانولین به دلیل خاصیت نرم کنندگی در لوازم آرایشی و داروهای موضعی استفاده می شود. مخلوط کردن با لانولین بی آب (چربی پشم) معمولی است، و مقدار مصرف می تواند از 2٪ تا 20٪ باشد. محتوای بالای لانولین زمانی مفید است که یک اثر نرم کننده خاص مورد نظر باشد یا زمانی که یک لایه ضخیم و بدون رنگ ترجیح داده شود. چوب هایی با محتوای لانولین بالا ممکن است روغنی یا چسبنده باشند و عطر آن می تواند برجسته باشد، به خصوص در هنگام نگهداری. رژ لب ممکن است با ترکیب مواد در مقادیر مناسب ساخته شود. استفاده از مواد چرب به عنوان ترکیب کننده، مانند لانولین یا یکی از مشتقات لانولین، رایج تر است. پلاستیک سازی اصطلاحی است که برای توصیف عملکرد این مواد استفاده می شود. آنها ضخامت و دوام فیلم را افزایش می دهند و در عین حال ویژگی های پخش آن را بهبود می بخشند. آنها همچنین از جدا شدن مواد مایع از جامدات جلوگیری می کنند، که ممکن است منجر به عرق کردن یا شکوفه دادن در محصول نهایی شود. با این وجود، علی رغم فواید، پس از استفاده مکرر یا طولانی مدت، لانولین ممکن است در 1.2% تا 6.9% از بیماران درماتیت باعث آلرژی تماسی شود.
دی اکسید تیتانیوم در رژ لب ها به عنوان رنگدانه یا تغییر رنگ رنگدانه های اصلی استفاده می شود. این دارای درجه بالایی از روشنایی است که می تواند به آن قدرت پوششی نسبت به سایر رنگدانه های سفید بدهد. هنگامی که صحبت از قدرت پوشش دهی به میان می آید، عملکرد بهتری دارد و نسبت به اکسید روی در رژلب ها و سایر اقلام آرایشی ارجحیت دارد]. در ابتدا برای ایجاد جلوههای پر جنب و جوش با نسبتهای رنگی بالا استفاده میشد، اما اکنون به طور گسترده با نسبتهای رنگی کم برای ایجاد رنگهای پاستلی ظریف و در عین حال حفظ درجه کدورت مورد استفاده قرار میگیرد.
عناصر رنگآمیزی اولیه، برخلاف مواد رنگآمیزی، رنگهای نامحلول و رنگهای دریاچهای مانند کلسیم، باریم و دریاچههای آلومینیومی هستند. بسته به رنگ و تیرگی فیلم، مقدار استفاده شده در رژ لب بین 10 تا 15 درصد متغیر است. برای تضمین کاربرد صاف، رنگ ها باید اندازه ذرات ریز و ثابتی داشته باشند. آنها باید دارای قدرت رنگ و پوشش مناسب و همچنین کدورت مناسب باشند. ویژگیهای رفتار رنگها با روغن نیز مهم هستند زیرا بر یکنواختی نهایی جرم تأثیر میگذارند. دو یا سه درصد ایزوپروپیل میریستات یا ایزوپروپیل پالمیتات براقیت مشابهی را ایجاد می کند و این غلظت هیچ تاثیری بر دوام فیلم ندارد. با این حال، یکی از نگرانی های اصلی وجود سرب در رژلب ها و مواد شیمیایی رنگی است
استوگلیسریدها ترکیباتی هستند که خواص رئولوژیکی روغن ها، چربی ها و موم ها را در فرمولاسیون رژ لب تغییر می دهند. آنها خواص انعطاف پذیری را به فرمول های چوب اضافه می کنند و به آنها اجازه می دهند در هوای گرم جامد بمانند و کیفیت پخش پذیری را در دماهای پایین حفظ کنند. از نظر فرمولاسیون می توان آنها را به دو دسته مایع و جامد تقسیم کرد. اگر استوگلیسریدهای مایع روی مواد روغنی اثر نرم کنندگی داشته باشند و استوگلیسریدهای جامد تأثیر مشابهی روی موم ها داشته باشند، ممکن است رفتار آنها توضیح داده شود. در نتیجه، مخلوطی از دو قسمت استوگلیسرید جامد و یک قسمت استوگلیسرید مایع نتیجه بهتری نسبت به استفاده جداگانه از آنها خواهد داشت.
عبارت «مخلوط برومو» به جزیی از محصول اشاره دارد که لکهای پاک نشدنی بر جای میگذارد، برخلاف لایه رنگی مات که توسط رنگدانههای نامحلول تولید میشود. مخلوط برومو محلولی است که از مواد رنگزا (همچنین به عنوان اسیدهای برومو شناخته می شود) برای رنگ آمیزی در ترکیب با مواد مناسب تشکیل شده است. نمونههای رنگزا فلورسئین، فلورسین هالوژنه و رنگهای نامحلول در آب مربوطه هستند. اسیدهای برومو موجود در رنگهای D و C به دو گروه تقسیم میشوند: اسیدهای برومو قرمز که لکهای قرمز یا آبی متمایل به قرمز ایجاد میکنند و برمو اسیدهای نارنجی قرمز که رنگ صورتی تا زرد مایل به صورتی ایجاد میکنند. حتی اگر ماده رنگی حل نشده به خوبی پخش شده باشد، اگر روغن کرچک تنها حلال موجود در فرمول باشد، در فیلم روغن/موم معلق می ماند. مواد رنگزای حل نشده اثر سایشی ملایمی دارند و در صورت عدم شناسایی و حضور در محصول نهایی، احتمال عواقب آلرژیک دارند. حلال های اسید برومو مانند تتراهیدروفوریل الکل و استرهایی مانند استات، استئارات و بنزوات موثر هستند، البته برخی از استرها، به ویژه استات، دارای بوهای نافذی هستند که باید با رایحه های مناسب پوشانده شوند. تهیه یک پایه رژ لب حلالیت مناسب برای برومو همیشه یک چالش بوده است. بنابراین، حلالهایی از این دست تمایل به خشک کردن پوست دارند و میتوانند باعث درماتیت شوند، اما از آنجایی که تا ۲۵ درصد از اسیدهای برومو را در خود حل میکنند، برای دستیابی به نتایج خوب رنگآمیزی فقط به مقادیر کمی نیاز است. در این حالت، مقدار نرم کننده باید افزایش یابد تا هرگونه اثر خشکی خنثی شود.
پودر میوه رسیده شیکاکای گیاهی دارویی است که از میوه های این گیاه به عنوان سورفکتانت در فرمولاسیون رژ لب استفاده می شود. یافته های McClements و همکاران. (2017) با شراینر و همکاران سازگار است. (2020)، که اشاره کرد که استفاده از سورفکتانت های طبیعی تولید فرمولاسیون های سازگار با محیط زیست را تشویق می کند، در راستای سمیت کمتر چنین ترکیباتی روغن لیمو مایعی بی رنگ یا زرد است و رایحه قوی لیمو دارد. روغن دارای عطر مرکبات است. از آن برای طعم دادن به لیمو استفاده می شود و دارای فوایدی مانند خواص آنتی اکسیدانی، ضد پیری و ضد میکروبی است که برای عفونت های باکتریایی و قارچی موثر است بنابراین، ترکیب روغن لیمو در رژ لب ها برای افزایش کیفیت فرمولاسیون ضروری است.
طعم دهنده ها نقش مهمی در پوشاندن طعم مواد تشکیل دهنده رژ لب دارند. کادو و همکاران (2015) و شارما (2018) تأکید کردند که عوامل طعمدهنده یک جزء ضروری برای پوشاندن بوی پایه چربی یا موم و همچنین ایجاد طعمی جذاب هستند. سایناث و همکاران (2016)، باگوات و همکاران. (2017)، و رشید و همکاران. (2020) از جوهر توت فرنگی و Sunil و همکاران استفاده کردند. (2013) از جوهر پرتقال استفاده کرد. کره انبه که با نامهای آمرا، مانگا یا انبه نیز شناخته میشود، میوهای استوایی است که از Mangifera indica گرفته میشود و از خانواده Anacardiaceae است. این شامل طیف گسترده ای از مزایای درمانی در عمل در هر قسمت از گیاه است. عصاره M.indica دارای اثرات ضد ویروسی، ضد باکتریایی، ضد درد، ضد التهابی، تعدیل کننده سیستم ایمنی، ضد آمیب، قلبی و ادرارآور گزارش شده است.
در رژ لب از هر دو رنگ طبیعی و مصنوعی استفاده می شود. رنگ های مصنوعی ممکن است اثرات نامطلوبی بر سلامتی داشته باشند. رنگهای طبیعی ایمنتر هستند و مزایای بیشتری از جمله فعالیت آنتیاکسیدانی دارند. سونیل و همکاران (2013) و چوداری و همکاران. (2019) از آب ریشه چغندر به عنوان یک رنگ در فرمولاسیون رژ لب استفاده کرد. چغندر منبع اصلی رنگ قرمز طبیعی است که “چغندر قرمز” نامیده می شود. بتانین بخش اصلی رنگ قرمز استخراج شده از چغندر معمولی است. ریشهها معمولاً به دلیل رنگدانههای مختلف بتالاین به رنگ قرمز تیره تا بنفش هستند. مقادیر مختلف چغندر باعث ایجاد رنگ های مختلف رژ لب می شود. چودهری و همکاران (2019) سه رژ لب با مقادیر مختلف چغندر فرموله کرد. 3 گرم: صورتی، 7 گرم: قرمز تیره، 5 گرم قرمز مایل به صورتی. سونیل و همکاران (2013) تنها با استفاده از 6 گرم چغندر یک رژ لب را فرموله کرد که در نتیجه رژ لب قرمز رنگی به دست آمد. علاوه بر این، چوداری و همکاران. (2019) از فرآیند جوشانده شامل چغندر با اتانول برای استخراج رنگدانه رنگ استفاده کرد، در حالی که Sunil و همکاران. (2013) روند استخراج را گزارش نکرد. چندین مطالعه از پودر زردچوبه و 2 درصد عصاره زردچوبه استفاده کردند که منجر به ایجاد رژ لب زرد می شود. درجات مختلفی از رنگ قهوه ای در رژ لب را می توان با گنجاندن دانه کاکائو (Theobroma cocoa) در طی فرآیندهای فرمولاسیون به دست آورد. درخت Theobroma cacao L. درختی با اندازه کوچک و 4 تا 8 متر بلندی همیشه سبز از خانواده Sterculiaceae است که در مناطق گرمسیری آمریکا بومی است. دانه های کاکائو دارای کربوهیدرات (31%)، پروتئین (11%)، چربی (54%)، فیبر (16%) و مواد معدنی هستند. آنها از پلی فنول ها تشکیل شده اند که هم شامل فلاونوئیدها و هم غیر فلاونوئیدها هستند و فعال ترین اجزای زیست فعال هستند که دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی هستند.
خرید کنید : خرید لوازم آرایشی لب
روش تهیه رژ لب
تولید رژ لب بسته به نوع مواد استفاده شده بسیار کمی متفاوت است. روش قالب گیری ممکن است به عنوان یک روش استاندارد برای تهیه رژلب پیشنهاد شود. مک اینتاش و همکاران مواد مورد استفاده در تهیه رژ لب را به عنوان فاز A، فاز B و فاز C طبقه بندی کرد. موم ها در فاز A، مواد رنگزا و سایر روغن ها در فاز B، و نگهدارنده ها و سایر افزودنی ها در فاز C نشان داده شدند. نویسنده فاز A را تا 80 درجه سانتیگراد گرم کرد، سپس مواد فاز B را یکی یکی به فاز A اضافه کردند. مخلوط فاز A و B از حرارت خارج شد و فاز C اضافه شد و سپس در قالب های رژ لب ریخته شد. در یک موقعیت متفاوت، همان روش فوق توسط اسپوزیتو و همکاران دنبال شد. برای تهیه رژ لب مبتنی بر ارگانوژل. تنها تفاوت این بود که اسپوزیتو و همکاران. فاز A تا 200 درجه سانتیگراد گرم شد، فاز B به طور جداگانه تا 100 درجه سانتیگراد گرم شد و رنگدانه به خوبی در فاز B پراکنده شد و سپس به فاز A اضافه شد. به طور معمول، فاز موم با ذوب کردن موم ها در یک حمام آب به ترتیب کاهش نقطه ذوب ایجاد می شود. بسته به نقطه ذوب آن موم ها باید از دمای مناسب استفاده کرد. بالاترین نقطه ذوب هر ماده تشکیل دهنده موم باید برای تعیین دمای حمام آب مورد استفاده در تهیه رژ لب استفاده شود.
تعیین مشخصات
حفظ یک معیار استاندارد برای رژ لب گیاهی ضروری است. از این رو، رژ لب های فرموله شده بر روی پارامترهایی مانند نقطه ذوب، نقطه شکست، ویژگی تیکسوتروپی، نیروی اعمال، ناهنجاری های سطحی، پایداری پیری، تست حلالیت، پارامتر pH، تست تحریک پوست، پایداری عطر و تست حد سرب مورد ارزیابی قرار گرفتند. علاوه بر این، سازمان غذا و دارو FDA تولید رژ لبها را بر اساس محدودیتهای تشخیص سرب و افزودنیهای رنگی کنترل کرد.
- نقطه ذوب
تعیین نقطه ذوب برای نشان دادن محدودیت های ذخیره سازی ایمن بسیار مهم است. سونیل و همکاران (2013) از روش لوله مویرگی، با استفاده از یک دستگاه نقطه ذوب دیجیتال برای تعیین نقطه ذوب رژ لب فرموله شده استفاده کرد. این روش شامل پر کردن مویرگ ها و مشاهده دمایی بود که در آن رژ لب ها کاملاً ذوب می شدند. روش مشابهی در چندین مطالعه دیگر استفاده شد.
آزمایش نقطه ذوب توسط Azwanida و همکاران توصیف شد. (2014) و باگوات و همکاران. (2017) به تفصیل. هر دو مطالعه مواد را ذوب کردند و آنها را در لوله های مویین شیشه ای 50 میلی گرمی که در دو انتها باز شده بودند ریختند و با یخ به مدت 2 ساعت سرد شدند و نقطه ذوب با استفاده از دماسنج اندازه گیری شد. با این حال، آزوانیدا و همکاران. (2014) از یک دماسنج دیجیتال غوطه ور در یک لیوان حاوی آب که روی یک همزن صفحه داغ قرار داده شده است استفاده کرد. حرارت دادن و هم زدن به آرامی با سرعت ثابت شروع شد. اندازه گیری نقطه ذوب زمانی مشاهده شد که نمونه رژ لب در امتداد لوله مویرگی حرکت کرد. یک دستگاه نقطه ذوب دیجیتال نیز برای اندازه گیری نقطه ذوب رژ لب پیشنهاد شد. به طور خلاصه، 2 گرم نمونه رژ لب در یک لوله شیشه ای قرار داده شد، و لوله در یک صفحه پر از آب فرو رفت، سپس در حمام آب گرم شد و نقطه ذوب ذکر شد. نقطه ذوب رژ لب بین 59 تا 64 درجه سانتی گراد بود.
- نقطه نرم شدن
هدف از این آزمایش تعیین توانایی رژ لب برای تحمل طیف وسیعی از شرایطی است که در کیف دستی مصرف کننده در معرض آن قرار می گیرد. اکثر مطالعات بررسی شده در این مقاله، آزمون نقطه نرمی را انجام نداده اند. باگوات و همکاران (2017) از روش حلقه و توپ با قرار دادن رژ لب در حلقه استفاده کرد و آن را به مدت 10 دقیقه در یخچال (6 درجه سانتیگراد) قرار داد. مجموعه حلقه و توپ تنظیم و در یک حمام آب غوطه ور شد. با رسیدن به 45 درجه سانتیگراد، دما باید با سرعت 1 درجه سانتیگراد در دقیقه افزایش یابد. نقطه نرم شدن در دمایی که توپ از نمونه رژ لب عبور کرد مشاهده شد. نقطه نرم شدن بدست آمده توسط باگوات و همکاران گزارش شده است. (2017) 68 درجه سانتیگراد بود. نقطه نرم شدن هدف بین 68 تا 74 درجه سانتیگراد بود. نقطه نرم شدن بالاتر نشان دهنده ثبات بهتر رژ لب است.
- نقطه شکست
سختی رژ لب تعیین مهمی از خصوصیات فیزیکی یک رژ لب است. جین و سومیت دوویدی (2017) از آزمون نقطه شکست برای تعیین قدرت رژ لب استفاده کردند. این کار با قرار دادن رژ لب به صورت افقی در یک سوکت ½ اینچ دورتر از لبه پشتیبانی انجام شد. در فاصله 30 ثانیه، وزن یک مقدار ثابت 10 گرم به تدریج افزایش یافت. نقطه شکست زمانی مشاهده شد که رژ لب شکست. این روش در چندین مطالعه دیگر نیز مورد استفاده قرار گرفته است. یافته های این بررسی نشان داد که تفاوت معنی داری در نتایج نقطه شکست مطالعات به دست نیامده است. نقاط شکست بین 30 تا 32 بود. همچنین برای تعیین نقطه شکست رژ لب موم کاکائویی از تحلیلگر بافت استفاده شد. مسافت طی شده توسط تیغه لبه نیمکره زمانی که نیروی ماشه ای 10 گرم اعمال می شود برای تعیین اندازه گیری استفاده شد. شکستن رژ لب نقطه پایانی آزمایش بود و مقادیر بهدستآمده در تحلیلگر بافت ثبت شد. این مطالعه نشان داد که هر چه اعداد آزمون نقطه شکست بیشتر باشد، بافت بهتری دارد .
- Thixotropy
تست تیکسوتروپی برای تعیین یکنواختی ویسکوزیته یک پایه استفاده می شود. تشخیص رژ لب با بافت خوب مهم است که ممکن است استفاده از آن توسط مصرف کنندگان آسان شود. جین و سومیت دوویدی (2017) از یک نفوذ سنج برای تعیین خواص تیکسوتروپیک رژ لب استفاده کردند. نویسندگان به طور خلاصه این فرآیند را با نفوذ در یک سوزن تحت بار 50 گرمی در دمای 25 درجه سانتیگراد به مدت 5 ثانیه توصیف کردند. ویژگی تیکسوتروپیک با عمق نفوذ مشاهده شد. این روش در چندین مطالعه نیز مورد استفاده قرار گرفت. تیکسوتروپی رژ لب از 9 تا 10.5 متغیر بود. بر اساس داده های بررسی شده، هیچ مطالعه واحدی وجود ندارد که به مقایسه نتایج تیکسوتروپیک با دستورالعمل های مرجع اشاره کرده باشد. این می تواند نشان دهد که هیچ دستورالعملی برای این آزمون ایجاد نشده است.
- نیروی کاربرد
آزمایش نیروی اعمال برای ارزیابی نیروی مورد نیاز برای استفاده از رژ لب بر روی لب ها استفاده می شود. این روش توسط پاندا و همکارانش توضیح داده شد. (2018). آزمایش با قرار دادن یک تکه کاغذ قهوه ای درشت بر روی تعادل گراف سایه انجام شد. سپس رژ لب با زاویه 45 درجه اعمال شد تا منطقه 1 اینچ مربع را بپوشاند تا کاملاً پوشانده شود. نیروی اعمال حاصل با فشار خواندن نشان داده شد]. سایناث و همکاران نیز از همین روش استفاده کردند. این آزمون در داده های بررسی شده توضیح داده شد و نتایج بر اساس تجربه نویسندگان و مقایسه با سایر داده های منتشر شده بود. تا آنجا که ما می دانیم، هیچ دستورالعمل خاصی در مورد نحوه پیگیری این آزمون یا نحوه استفاده از آن به عنوان مرجع استاندارد وجود ندارد.
- ناهنجاری های سطحی
بازرسی ناهنجاری های سطحی برای کنترل کیفیت محصول و برآورده کردن انتظارات مشتریان مهم است. روش بازرسی بصری برای ارزیابی تمام ناهنجاری هایی که می تواند روی سطح رژ لب رخ دهد استفاده شد رژ لب با استانداردهای زیر ارزیابی شد:
علامت: چیزی که سطح را خراب کند، شکسته شدن صورت (مثلاً خراش، فرورفتگی و غیره)
«ناهمگنی»: هر چیزی که باعث از دست دادن همگنی محصول شود (مثلاً لکه، تفاوت در رنگ و/یا بافت و غیره)
«آلودگی»: هر چیزی که به ظاهر اضافه شود و نامطلوب شمرده شود (مثلاً غبار، ذرات و غیره)
«تغییر»: هر چیزی که شکل سطح را تغییر دهد (مثلاً خط نامنظم و غیره). عاری از هرگونه نقصی مانند عدم تشکیل کریستال و/یا عدم آلودگی توسط کپک ها و قارچ ها بر روی سطوح رژ لب نشان می دهد که رژلب به کیفیت مورد نیاز دست یافته است
- تست گسترش پذیری
تست پخش پذیری برای تعیین توانایی قوام رژلب برای پخش شدن روی سطح استفاده می شود این آزمایش در دو مطالعه قبلی انجام شد که در آن رژ لب حداقل 3 سانتیمتر بر روی یک کاغذ] یا یک اسلاید شیشه ای اعمال شد. سپس صافی و یکنواختی تشکیل لایه محافظ از رژ لب به صورت بصری مشاهده شد. علاوه بر این، رژ لب با استانداردهای زیر ارزیابی شد
عالی: بدون استفاده از سطح صاف و یکنواخت بدون تغییر شکل رژلب
متوسط: چند تکه، کاربرد یکنواخت با تغییر شکل کم رژلب
نامطلوب: بسیاری از قطعات، استفاده یکنواخت با تغییر شکل شدید رژلب
- تست حلالیت
آزمایشهای حلالیت میتوانند قطبیت ترکیب را در رژ لبها به منظور مشخص کردن گزینش پذیری حلال نشان دهند. روشی که مارو و لاهوتی توصیف کردند شامل افزودن چند قطره نمونه رژ لب به حلالهای مختلف – متانول، اتانول، کلروفرم و اتر نفت – در لولههای آزمایش مختلف بود و حلالیت مشاهده شد. این روش همچنین در چندین مطالعه مورد استفاده قرار گرفت. رژ لب در کلروفرم و اتانول محلول بود. رژ لب حاوی روغن کرچک در الکل محلول است و به دلیل وجود گروه هیدروکسیل در اسید ریسینولئیک، حلالیت محدودی در حلال های نفتی دارد. با این وجود، هیچ مقاله تحقیقاتی بر اهمیت حلالیت فرمول رژ لب تمرکز نکرده است.
- پارامتر pH
مشخصات پایداری pH و محدوده pH ایمن برای رژ لب ها، محدودیت های قابل قبولی را برای محصولاتی که به صورت ایمن روی لب ها اعمال می شوند، مشخص می کند. سطح pH بر حلالیت مواد تأثیر می گذارد، که می تواند پایداری فیزیکی و میکروبیولوژیکی یک محصول را تغییر دهد. PH شدید می تواند به سد پوست آسیب برساند. pH لب های سالم به طور متوسط 7/4 است. یک روش پتانسیومتری با استفاده از دستگاه pH متر برای تعیین pH رژ لب های فرموله شده انجام شد. یک نویسنده به طور خلاصه این فرآیند را با ذوب کردن رژ لب در حمام آب و توجه به pH 140 توضیح داد. با این حال، pH مورد نیاز برای رژ لبی که استفاده از آن روی لب ها بی خطر بود، از pH 4 تا 7 متغیر بود. این ترکیبی از یافتههای متون بررسی شده تفاوت معنیداری را در نتایج pH بهدستآمده که از 4 تا 6.5 در بازه زمانی بود، ارائه نمیکند.
- تست تحریک پوست
مدلهای انسانی در مطالعات خاصی بر روی آزمایشهای تحریک پوست برای رژ لب مورد استفاده قرار گرفتند. به عنوان مثال، مطالعه ای که توسط پاندا و همکاران انجام شد. در سال 2018 از انسان به عنوان مدل حیوانی استفاده کرد. رژ لب آماده شده روی پوست (لب) زده شد. هر گونه علائمی مانند خارش، تحریک و قرمزی برای مدت 10 دقیقه مشاهده شد. برای تست تحریک پوستی رژلب ها از مدل موشی نیز پیشنهاد شد. موش ها به دو گروه تقسیم شدند و از طریق یک پروتکل آزمایشی مورد آزمایش قرار گرفتند که هر گروه شامل 5 موش برای هر نمونه آزمایشی بود. هر موش به آرامی با کلروفرم بیهوش شد و تقریباً 10 میلیگرم نمونه رژ لب در ناحیه پشتی گوش چپ برای گروههای آزمایش قرار داده شد. برای هر گونه تحریک پوستی در ناحیه تحت درمان، گروه آزمایش موش با گروه کنترل مقایسه شد. شایان ذکر است که انجام آزمایش های زیبایی بر روی حیوانات توصیه نمی شود و در برخی کشورها ممنوع است، روشهای جایگزین مناسب و مؤثر برای بررسی تحریک پوست در حال حاضر برای جایگزینی آزمایشهای حیوانی در دسترس هستند.
- تست حد سرب و سایر فلزات
چندین مطالعه تحقیقاتی را در مورد تعیین کل سرب در رژ لب و سایر مواد آرایشی انجام دادند . علاوه بر این، FDA پروژه ای را برای ارزیابی میزان سرب در رژ لب و طیف وسیعی از سایر لوازم آرایشی به عنوان بخشی از هدف کلی خود برای محافظت از سلامت عمومی انجام داد. دستورالعملهای FDA بیان میکند: «دانشمندان FDA روش جدیدی را برای تجزیه و تحلیل سرب در رژ لبها ایجاد و تأیید کردند و از این روش برای یافتن محتوای سرب در چند صد محصول آرایشی لب در بازار ایالات متحده استفاده کردند، از جمله 20 مورد از گزارش CSC که هنوز در دسترس بودند. ما از روش استخراج رایج تری برای یافتن محتوای سرب در محصولات آرایشی لب استفاده کردیم. ما از هر دوی این روشها برای یافتن محتوای سرب در مجموع 685 لوازم آرایشی در بازار ایالات متحده استفاده کردیم. با استفاده از روش اسپکتروفتومتری جذب اتمی شعله، سطوح سرب، نیکل، مس، روی و آهن آنالیز و شناسایی شد. تعیین سرب در رژ لب و رنگ مو با استفاده از تکنیک جدید میکرو استخراج مایع-مایع پراکنده به کمک مایکروویو و طیف سنجی جذب اتمی کوره گرافیت ارزیابی شد. در نتیجه، فناوری تازه کشف شده به طور مؤثری برای استخراج و تجزیه و تحلیل یون های سرب در رژلب ها و رنگ های مو مورد استفاده قرار گرفت.
نتیجه گیری
مطالعات گزارش شده در این بررسی نشان داد که علیرغم تقاضای زیاد برای رژ لب در بازار، مصرف کنندگان باید اقدامات احتیاطی را انجام دهند، زیرا استفاده منظم از رژ لب های مصنوعی ممکن است پتانسیل بالایی برای ایجاد مشکلات سلامتی، از جمله تحریک پوست و واکنش های آلرژیک داشته باشد. این یافته ها نیاز به درک بهتر نقش ترکیبات مصنوعی و طبیعی در تولید رژ لب را تایید می کند. شواهد موجود اشاره کرد که استفاده از مخلوطی از موم ها با نقاط ذوب متفاوت و کنترل نقطه ذوب نهایی چوب با افزودن مقدار مناسبی از موم با نقطه ذوب بالا بهترین نتایج را به همراه دارد. با توجه به ادبیات، در روش تهیه رژلب کمی اختلاف وجود داشت که نشان می دهد باید از “روش قالب گیری” به عنوان یک روش عمومی استفاده شود. یافتههای این بررسی دارای تعدادی پیامدهای مهم برای عملکرد آینده است، از جمله درخواست برای آزمایشهای گسترده و آزمایشهای بالینی به منظور ارزیابی اثربخشی و مشخصات ایمنی ایجاد شده در فرمولاسیون رژ لبها. بنابراین یک اولویت سیاست کلیدی باید برای برنامه ریزی برای توسعه دستورالعمل های خاص برای فرمولاسیون و خصوصیات رژلب ها باشد.
خرید رژ لب ارزان
در سایت روباشوشاپ می توانید بهترین رژلب ها را با ارزانترین قیمت ها به صورت آنلاین خریداری کنید و محصول آرایشی خود را تحویل بگیرید. همچنین کلیه لوازم آرایشی لب مثل مداد لب، بالم، تینت و غیره را هم می توانید از رویاشوشاپ خریداری کنید.
این مقاله ترجمه مقاله زیر است :
Lipsticks History, Formulations, and Production: A Narrative Review
1 نظر ثبت شده در "رژ لب چیست؟ تاریخچه و مشخصات"
الهه مرداد 17, 1403 در 6:20 ب.ظ
خیییییییلیییییییییییی تخصصی راجع به رژلب حرف زدید